De olika musikgenrerna inom rocken

De olika musikgenrerna inom rocken

1st juli 2020 Av av tilda

Rockmusiken går att dela upp i ett flertal genrer. Vissa rockartister har till och med kombinerat flera genrer med varandra och skapat en egen genre. Trots blandningen av alla genrer går det ändå att kalla musiken för rockmusik. För många personer kan det vara svårt att veta ifall en viss låt tillhör rocken eller någon annan genre eftersom de låter så pass lika. Samtidigt finns det ett flertal musikgenrer inom rockmusiken som är lätt att höra skillnad på.

Rock’n’Roll

Rock and roll går att beskriva som huvudgenren när det kommer till rockmusiken. Den går att beskrivas som en blandning mellan text, elgitarr och ett bakgrundsbeat. Men allt eftersom har musikstilen utvecklats en hel del och idag finns det rock and roll-musik som låter helt annorlunda. Ett exempel på en musiker inom rock and roll är Elvis Presley. Genom att lyssna på honom får du en bättre idé om hur den här musikgenren låter.

Fler genrer inom rockmusiken

Det finns dock otroligt många genrer som går att koppla till rockmusiken. Några av dessa är indierock, också kallad för alternativ rock, punk rock, rockabilly, hårdrock, heavy metal, glam rock och många fler. Det är inte ovanligt för en typ av musik att utvecklas allt eftersom tills det skapat en helt ny genre eller en blandning mellan genrer. Det är lätt att se hur det går till genom att ta en titt på hur rockmusiken uppstod, vilket är från bluesmusiken som främst spelades i amerikanska södern i början av 1900-talet.