Populära rockband

Populära rockband

28th december 2020 Av av tilda

Rock är en ganska bred term när det kommer till musikgenren. Det finns en rad med musikstilar som låter helt annorlunda men som alla ingår inom samma genre. När det kommer till musikstilarna är det inte säkert att du tycker lika bra om alla trots att de ingår i samma genre. Du kanske gillar att lyssna på hårdrock men indierock är något du inte klarar av. Smaken är som baken helt enkelt, även när det gäller rockmusik. Vissa personer kan gilla en viss rocklåt men ogilla resten av musiken som finns inom genren.

Det har sedan rockens början funnits ett antal band och artister som tagit världen med storm. Ett av de största rockbanden är självklart AC/DC som bildades i början på 1970-talet. Bandet har varit aktiva i över 40 år och fortsätter att skapa musik än idag.

The Spiders from Mars

The Spiders from Mars är det kanske inte många som har hört talas om. Men de är ett band som är större än vad du kanske trott. Bandet var nämligen den kända musikern David Bowies kompband. De flesta som är intresserade av rockmusik har garanterat hört talas om Bowie, eller kanske hans alter ego Ziggy Stardust. Det var främst under början av 70-talet som bandet spelade och namnet på sitt band fick de genom sitt album ”The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” vilket släpptes år 1973.

The Blockheads

The Blockheads är ett kompband till Ian Dury som fick kontrakt år 1977 med Stiff Records. Dury är kanske inte den mest kända personen inom genren men efter att du hör namnet på vissa låtar kommer du förmodligen känna igen dem. Det var först efter att singeln ”Sex and Drugs and Rock and Roll” som bandet skapades. Det är inte ovanligt att folk inte känner igen namnet på själva bandet, det brukar vara först efter att låten på singeln som släpptes som rockälskare vet vem det är man pratar om. ”Hit Me With Your Rhythm Stick” var en annan av bandets större singlar som sålde över en miljon exemplar och som kom till att omskapas till en finlandssvensk tappning.

Midnight Oil

Midnight Oil är ett australienskt rockband som bildades år 1971. De gick till en början under namnet Farm men fick ett nytt namn år 1976 som de fortfarande använder idag. Bandet gjorde sig kända för bland annat de politiska budskapen som gick att hitta i flera av låtarna, miljöfrågor var ett av de stora budskapen som bandet lyckades förmedla. ”Beds are Burning” är en av Midnight Oils mest kända låtar som dessutom gjorde att bandet blev kända utanför Australiens gränser. Deras låtar har till och med framförts av andra kända artister ett antal gånger. En artist som lånat bandets musik är den kvinnliga rockikonen Patty Smyth.