Rockens utveckling på 50- och 60-talet

Rockens utveckling på 50- och 60-talet

12th augusti 2020 Av av tilda

Rockmusiken kom till på 50-talet, dock fick den en hel del kritik till en början. Många ansåg att den hade en negativ påverkan på den yngre generationen. Andra personer ansåg att rockmusiken lät alldeles för afroamerikanskt för dem. Men trots detta dröjde det inte särskilt länge innan genren blev mer accepterad av nästan alla.

I början av 60-talet utvecklades rockmusiken åt många olika håll i USA och började bli mer och mer populär. Trots att popmusiken var den som fortfarande dominerade var det inte ovanligt att stöta på rockmusiken på fler och fler ställen. Det var dessutom på 60-talet som många brittiska band valde att bege sig till rockens rötter i USA. Det ledde till att åren 1964 till 1966 ibland kallas för The British Invasion. Band som The Rolling Stones, The Beatles och The Who var några som slog igenom på den tiden.

Brittiska rockband var alltså de som nu var störst inom genren. Men det tog inte lång tid för ursprungslandet att återhämta sig. År 1967 kom nämligen den amerikanska rockmusiken tillbaka och fler amerikanska rockband började spela, till exempel The Velvet Underground.