Rocklåtar som passar för alla hjärtans dag

Rocklåtar som passar för alla hjärtans dag

3rd januari 2021 0 av tilda

”Nu är det jul igen och julen varar ända fram till påska” sjunger man i vad som är en av de mest populära julsångerna. Som låtens påföljande fraser konstaterar är det inte helt sant, däremellan kommer som bekant fastan och, inte minst, alla hjärtans dag. Eftersom det här är en blogg om rockmusik ska vi ta tillfället i akt att titta på några av de bästa låtarna med alla hjärtans dag-tema. Den 14 februari innebär också att det än en gång är dags för presentköp. Till skillnad från julen räcker det dock att du köper en present, förutsatt att du har någon särskilt speciell person i ditt liv. Bekvämt nog kan du köpa en alla hjärtans dag present online hos Partykungen.se. Där kan du välja bland ett förutbestämt sortiment av presenter som passar både för pojk-, flickvänner och allt däremellan.

Little of Your Love (Haim)

Haim är ett amerikanskt band bestående av tre systrar som slagit igenom på bred front på senare år. Little of Your Love är en fin låt som handlar om att du inte nödvändigtvis behöver ge allt av dig själv till någon annan, att du faktiskt är värd att älska på dina egna villkor. Det kan vara värt att påminnas om det när en av de påstått mest romantiska högtiderna närmar sig.

To Love Somebody (Bee Gees)

Bröderna Gibb i det australiensiska bandet Bee Gees är väl numera mest kända för sitt soundtrack till den enorma filmsuccén Saturday Night Fever. I deras discobetonade låtskatt finns också denna soulklassiker som passar utmärkt som soundtrack till alla hjärtans dag.

Dream a Little Dream of Me (The Mamas and the Papas)

The Mamas and the Papas är förstås mest kända för Summer of Love-klassikern California Dreaming. Under sin storhetstid var det kaliforniska bandet dock ett av världens största popband och släppte många världshits. En av dem var Dream a Little Dream of Me, en låt som passar perfekt för alla hjärtans dag.

Be My Baby (The Ronettes)

Chansen är rätt stor att du redan hört denna, men ibland är det bra med en påminnelse. Be My Baby med Ronettes är inte bara en av de bästa romantiska låtarna, det är också en av de bästa låtarna någonsin.