Starta ett rockband

Starta ett rockband

8th juni 2020 Av av tilda

Skulle du vara intresserad av att starta ett eget rockband finns det mycket du måste känna till. Det allra första steget är att hitta fler medlemmar. Det är viktigt att alla i bandet är likasinnade och har samma intresse för att ni ska lyckas. Skulle till exempel två av personerna inte ha samma mål med musiken som de andra kommer det garanterat inte att lyckas.

Har du hittat medlemmar som önskar vara med i bandet är nästa steg instrument och en lokal ni kan repa i. Det kan hända att någon av medlemmarna redan har instrument de kan spela, skulle de däremot inte ha det finns det relativt billiga att köpa. Det behövs sällan den dyraste utrustningen, speciellt i början. Ett tips är att du börjar från grunden och spelar covers eller låtar du verkligen känner till. Det kan hjälpa dig att lära dig olika låtstrukturer och även ge dig inspiration till egna låtar.

Det svåraste steget är att få spelningar och börja tjäna pengar som ett rockband. Det bästa du kan göra är att tänka på bandet som en hobby. I alla fall i början tills du får en bättre bild över vad som krävs och hur ni ska gå till väga för att ta det ett steg längre.