Stora rocklegender

Stora rocklegender

18th november 2020 Av av tilda

När rock and roll först kom till ansågs det vara en rätt vågad musikstil. Detta berodde främst på det suggestiva rörelsemönstret artisterna hade på scenen. Men samtidigt som en stor grupp hade svårt att förstå sig på det började genren att bli mer och mer populär, främst bland ungdomar. Sedan rocken kom till har flera rockartister blivit kända över världen, och inte endast inom rocken. En stor del av världens befolkning känner till artisterna trots att de kanske är ett stort fan av rockmusik.

Elvis Presley

Elvis föddes i Mississippi, USA år 1935 i en relativt fattig familj. Vid 11-årsåldern fick han sin första gitarr vilket kom till att bli startskottet på hans enorma musikkarriär. Ett av Elvis största kännetecken var hans djupa röst som även hade ett speciellt vibrato. Men det är inte allt som går att koppla till rockikonen. Vid sina uppträdanden framförde han sina låtar tillsammans med speciella rörelser som gick ut på att han rullade höfterna vilket fick alla kvinnor till att nästan svimma. Under sin karriär sysslade Elvis även med en del skådespeleri. Han hade en roll i ett flertal filmer ända fram till sin bortgång på slutet av 1970-talet.

Ozzy Osborne

En annan person som gjort sig känd inom musiken är Ozzy Osborne. Ozzy föddes 1948 i Birmingham, England och är fortfarande delvis aktiv inom musiken. Han var till en början medlem i bandet Black Sabbath men fick sparken från gruppen i slutet av 70-talet. Då bestämde han sig för att börja sin solokarriär och lyckades bli ganska framgångsrik. Men trots sin musikkarriär är det många som främst känner igen honom från realityserien som handlar om Ozzy och hans familj.

Mick Jagger

Mick Jagger är en riktig rockfigur som gjort sig ett namn ända sedan början på sin karriär. Han är kanske mest känd som frontfigur i The Rolling Stones. Bandet, även kallad The Stones, är ett brittiskt rockband som anses vara en riktig legend bland rockmusiken. Några av bandets största låtar är bland annat ”Start me up” och ”Satisfaction”. Jagger föddes år 1943 i England och började sin karriär i början på 1960-talet. Mick Jaggers kännetecken är bland annat den unika dansstilen som kan beskrivas som lite ryckig. Jagger har dessutom blivit tituleras Sir Mick Jagger av drottning Elizabeth II och till riddare av prins Charles.